Youth Sailing World Championships The Hague 2022.

Egyesületünk versenycsapatának tagjai: Kolcsár Csenge és Kutas Fülöp képviselték Magyarországot Hágában, az Ifjúsági Világbajnokságon. Ezen a versenyen előírás a fiú-lány páros, illetve az hogy minden országból csak egy induló lehet.
Izgalmas hét után tele élménnyel és új tapasztalatokkal tértek haza a srácok, íme a beszámolójuk:
„Hágában számunkra szokatlan hullámok és nagy áramlás volt. A Tenger 16 fokos volt, ami a Balatonon tavaszi időnek számítana. Nagy szélre számítottunk, de végül kis szélben vitorláztunk minden futamban. A próbafutamon egy fejre állásos borulást mutattunk be – mert akkor egyedül 18-22 csomós szél fújt, nagy és lapos hullámokkal. Ezután egy jól szervezett megnyitó ceremónián vettünk részt, amely arról szólt, hogy mindenki saját országából hozott vízét, amelyen vitorlázik, egybe öntötték.
A mezőny 14 hajóból ált össze. Minden második nap volt program, és az elsőben szemétszedés volt. Végül 41 kg szemetet szedtünk össze a tengerpartról. Második versenynap sikerült elérnünk egy 10 . helyezést. A szemétszedésen kívül volt még bingó is. Tizenharmadiknak zártuk a versenyt. „