Vitorlázás a Tirrén-tengeren

A PÖFF mindig is a lehetőségekről szólt. Találja meg mindenki a helyét a vitorlás sportban, akár szabadidős, akár versenysportól van szó. Egy klubon belül vitorlázhat a versenyző, és a kezdő, az általános iskolás és a felnőtt. Nem kell saját hajóval rendelkezni, az egyesület gazdag hajóparkja biztosítja a hajókat és a megfelelő felszerelést. Sokan a kezdetektől megértették, milyen hiánypótló és újító szerepünk van, és a 10.évre eljutottunk odáig, hogy tevékenységünk, rendszerünk kiválóan működik. A legfontosabb filter, hogy a hozzánk érkezők életre szóló kapcsolatot kössenek a vitorlázással. Szeressék a vízen létet, és teljesedjenek ki motivációjuknak megfelelően. Aki sosem akar versenyző lenni, ne is legyen! Élvezze a szabadidős vitorlázást, a társaságot, a sokféle hajó felfedezését, a háziversenyeket, a PÖFF Kupát. Sokat lehetne még mesélni az elmúlt évek történeteiről, a PÖFF-ről önmagában könyvet lehetne írni, a módszer, amit vezető edzőnk Litkey Árpi kidolgozott, már más országokban is terjedni kezdett, mely mindig megmelengeti a szívünket. Nem csak tanítványokat, szakember kollégákat is oktat Árpi, mindezt teszi a vitorlázásért.

 

Az idei év nagy újdonsága a PÖFF-ben, hogy lehetőségeinket tovább bővítettük, és már nem csak versenyzőink számára elérhető a tengeren való vitorlázás élménye. Decembertől fogadtunk elszánt, fejlődni és tapasztalni vágyó kicsiket és nagyokat a csodálatos Anzioban, Olaszországban. Boldogok voltunk, amikor azt láttuk, a Fövenyesen tanult vitorlázóink gond nélkül veszik az akadályokat a tengeren is!

András, Péter, Zorka, Boró, Ádám, Róza, Rudi, Laci, Berci, Andris, Géza, Timi és még sorolhatnám a neveket, ők már elmondhatják magukról, hogy nem csak a Balatonon, de a tengeren is vitorláztak!

Miért pont Anzio?

-testvérklubunk az Circolo della Vela Anzio Tirrena

-sokszínű hullámzás és szélviszonyok

-változatos hajópark, csak úgy, mint a PÖFF-ben

-kiváló kapcsolat a helyi klubbal

-kapcsolatrendszer a többi klub edzőivel az oktatott hajóosztályokban

-békaruha, mentőmellény, trapézöv biztosítva

-1 óra Rómától, ahová fapados járatokkal fillérekért ki lehet jutni

-homokos tengerpart

-helyismeret

Anzioban egymás mellett 5 vitorlás klub működik, nagy a kishajós vízi élet.

2024 őszén folytatjuk ezt a szuper vonalat, és várjuk a többi lelkes kalózpalántát!

 

Forza e coraggio!