VIII. PÖFF Kupa – 2023.

Nem hisszük, hogy valaha megfordult bárkinek a fejében, hogy a PÖFF Kupák egy nagyon komoly szakmai program keretén belül születtek. Pedig ez a nagy igazság.

Sokaknak olyan fontos szerepet foglal el az életében, hogy egész nyáron erre készülnek. Valaki csak beesik, és

azt sem tudja, hová cseppent. A hangulat mindig szenzációs, a küzdelmek élesek és a szülők kitesznek magukért.

A gyerekek búcsút veszek a nyári szünettől, a Balatontól, bekövetik egymást és jó esetben a vitorlázásnak hála, életre szóló élmények mellett szép barátságok is születnek.

A PÖFF Kupán a gyerekek belekóstolnak a versenyzésbe, és eldönthetik, hogy tetszik-e nekik vagy sem. A verseny két napos, az első nap az egytestű Éole-é, amelyet Litkey Árpi szakmai vezetőnk tervezett ->  azt is pont épp azért, hogy a gyerekek nagyon szeressék meg lehetőleg a vitorlázást az első pillanattól. Az Éole-ban 4 fős csapatok nevezhetnek ->, na ez meg azért jó, mert a gyerekek így csapatban kezelik a hajót, együttműködnek, együtt sírnak, együtt nevetnek. Hogy ne legyen nagyon unalmas, váltott hajókkal versenyeznek, tehát nincsenek egész nap a vízen -> amíg a többiek futamoznak, az éppen pihenő csapat nyomhat egy kis tollast, vagy betolhat egy hot-dogot (amit a szülők Michelin csillag minőségben készítenek).

A második napon begyújtjuk a rakétákat, jöhetnek a katamaránok! 12 lábas Newcat-ekkel csapatnak a srácok 2 fős cspatokban. Van kis- és nagyvitorla, a hajók nem most jöttek ki a gyárból, de kiválóak arra, amire használjuk.

Ha mindennek vége, jöhetnek az érmek, a taps és a könnyes búcsú.