SPARI Kupa 2023.

Balatonföldvár kedves helyszín számunkra, a Spartacus Vitorlás Egylet telepénél talán nincs szebb a Balaton parton.

Mindig öröm Erdélyi Bécivel együttműködni, olyan értéket és hagyományt képvisel, amely nagy kincs manapság a vitorlás világban.

A Spari Kupa a Nacra15 osztály utolsó ranglista versenye volt, amelyen a hazai Nacra15 mezőny megmérettetett.

A Bajnokság szélcsendes kezdetétől eltérően Földvár előtt már fújt a szél, de örültünk volna, ha jobban rázendít.

A versenyen a 29er és a 420-as ifjúság is versenyzett, így népes sereg mozgott a vízen.

 

A Nacra15 osztálynak összesen 10 futamot tudtak a rendezők lebonyolítani, így 3 ejtő (a legrosszabb eredmény törölhető).

Valamiért ezen a versenyen buzgón óvtak az ellenfelek, HUN299 ellen egy napon belül 3 óvást is benyújtottak, holott éppen húzta az ág őket – elszakadt a gennakerük. Nem titok, hogy a verseny esélyesei is voltak, hiszen a legeredményesebb csapat a Nacra15 osztályban.

A Magyar Bajnoki címet – mivel ott csak egy ejtő volt – nem sikerült elhozniuk, de a Spari Kupát magabiztosan megnyerték – HUN299 Balogh Levente-Litkey Sámson; közvetlenül mögöttük a HUN130 Litkey Trisztán és Gazdag-Hornok Janka szerezték meg az ezüstérmet! Bravó, Gyerekek!

A technikai probléma és az óvás sorozat arra adott lehetőséget, hogy edződjenek a versenyzők, és tapasztalatot szerezzenek, milyen az, amikor nem a vízen, hanem a parton dől el, hogy ki hányadik lesz. Alaposan átbeszéltük a történteket, mára már csak legyintünk.

 

Csapataink nem nyújtottak be óvást, inkább a vízen igyekeztek helyt állni, aminek meg is lett az eredménye, hiszen az első két helyet el is hoztuk!

 

Gratulálunk!