PÖFF TROPHY VERSENYSOROZAT – 2019.

A 2018-ban útjára indított PÖFF Trophy versenysorozatot nagy örömmel rendeztük meg idén is. Ennek a versenyzési formának kőkemény szakmai háttere van, amely nem mást szolgál, mint a versenyzésbe való izgalmas, „érdeklődés és lelkesedés fenntartó” bevezetést.

Kiemelkedően fontosnak ítéljük a fokozatosságot, és a hosszútávon való gondolkodást, eszünk ágában sincs teljesítményorientáltan préselni tanítványainkat. Minden reményünk, hogy a most itt vitorlázó gyerekek életének részévé válik a vitorlázás, és az unokáikkal együtt vitorláznak majd itt egy nap.

A versenyzéssel szerintünk csínján kell bánni, ez nálunk ott kezdődik, hogy nem hajszolunk olyan gyerekeket a versenyzésbe, akiknél nincsen meg a kellő belső motiváció ehhez, esetleg a szülők önmegvalósító programjának áldozatai. Ezáltal versenyzői programunkra nem szervezünk „válogatókat”, „tehetségkutatókat”.  Aki szeretne versenyezni, az jelentkezhet a versenyzői csapatba, azok közül is kettőbe, amelyek között a fő különbség, hogy az egyikben nincsen kötelező program, a másikban pedig van. A PÖFF Trophy-n ezek a leigazolt versenyzők mérik össze tudásukat összesen 4 hajóosztályban:

 • Éole (egytestű, saját fejlesztésű hajó, amelyben 4 fős csapatok versenyeznek)
 • S by ERPLAST 12 lábas katamarán (2 fős csapatok, a legénység trapézol, gennaker nincs)
 • TWINCAT 13 (2 fős csapatok, a legénység trapézol, gennakeres)
 • M by ERPLAST (2 fős csapatok, kormányos és legénység is trapézol, gennakeres)

A 2019-es PÖFF Trophy már 5 állomással várta a versenyzőket:

 1. május 18-19
 2. június 15-16
 3. július 27-28
 4. szeptember 28-29
 5. november 9-10

 

Idén is komoly csatákat láttunk, izgalmas, rövid, pörgős futamokon lehetett szurkolni a gyerekeknek. Ez sem véletlen, hiszen a lényeg, hogy élvezet maradjon a versenyzés, és ennek egyik fő kulcsa, hogy ne kelljen reggeltől-estig egy hajóban ücsörögni egyedül, a kimerülésig tolni a futamokat szegény gyerekeknek.

A PÖFF Trophy-n váltott hajós rendszerben dolgozunk, ami annyit tesz, hogy cserélnek a gyerekek, és mindig van lehetősége a csapatoknak pihenni, felfrissülni, és nézni a többiek futamait. (Az M by ERPLAST-osok, akik kötelező programot végeztek, voltak az egyedüliek, akik 8-an katamaránban már nem cseréltek, hiszen ők szintet léptek, és már egy komolyabb programban vettek részt.)

A PÖFF Trophy versenysorozat abszolút győztese a PÖFF Bajnoka címet viselheti egy éven át, és övé lesz egy gyönyörű vándorkupa, amelyre a neve is felkerül.

A 2019-es PÖFF Trophy abszolút győzetese, így a PÖFF Bajnoka: FERNEZELYI PALKÓ lett, 2.helyen végzett Litkey Trisztán, 3. lett Balogh Levente, aki 2018-ban a PÖFF Bajnoka cím elnyerője volt.

A hajóosztályok eredményei:

M BY ERPLAST

 1. KASZIÁN RÉKA
 2. ESZTÓ BRITTA
 3. EGERVÁRI MARCELL

 

ÉOLE

 1. FERNEZELYI PALKÓ
 2. LITKEY TRISZTÁN
 3. FUCHS FERENC, KELECSÉNYI ÁDÁM, LITKEY SÁMSON

 

TWINCAT

 1. DÖMÖTÖR DOMINIK CSONGOR
 2. KISS BOLDIZSÁR
 3. FERNEZELYI PALKÓ

 

S BY ERPLAST

 1. FERNEZELYI PALKÓ
 2. LITKEY TRISZTÁN
 3. MONOSTORI RÉKA ROZI, BALOGH LEVENTE