PÖFF SE-Ezüst- és bronzérem Cagliariban

Az olasz ranglistaverseny második fordulóján vett részt a PÖFF SE a Windsurf Club Cagliariban. Március 28-án egy tanulságos és érdekes próbafutamon vettünk részt, ahol a 30 fős Nacra 15 mezőny ismerkedett egymással. A part menti hegy alá kirakott pálya komolyan próbára tette a versenyzőket, hiszen 0 és 20 csomó között, 40 ° – os pörgésekre kellett a lehető leggyorsabban reagálni. Sokan csak az első futamon vettek részt, versenyzőink a második futamban már gyorsan alkalmazkodtak a körülményekhez, és az elsők között értek célba.

Az első versenynap 3 futamot rendeztek,8-14 csomós szélben, kb. 1 méteres szélnek megfelelő hullámzásban. Csapataink a mezőny elejében vitorláztak. A második rajtjuk nem sikerült túl jól, mindketten beragadtak, így a középmezőnybe értek fel. Az első és a harmadik futamban végig az élmezőnyben vitorláztak.

Sajnos a három napos verseny ezzel a három futammal zárult, hiszen sem szombaton, sem vasárnap nem tudtak a rendezők futamot indítani.

A három futam alapján az alábbi eredmények születtek:

5. HUN299 Litkey Sámson-Dardenne Naia

U19 – ezüstérem

6. HUN131 Litkey Trisztán-Kovács Áron

U17-bronzérem

Nagyon jó bemelegítés volt az április 26 és május 3 között megrendezésre kerülő Nacra15 Európa Bajnokságra, mely ugyanitt, a Cagliari Windsurf Klubban lesz.

Forza e coraggio PÖFF