Őszi tábor gyönyörű időben

Őszilegyek kíméljenek, vikingvérűek keressenek! – lehetett volna akár ez is a jeligéje az őszi táborunknak, hiszen a hűvösebb időjárásban való vitorlázást csak az igazán elszánt vitorlázó palánták vállalják.

Hagyományszerűen megtartottuk az őszi táborunkat, a nyári nyüzsgés után ilyenkor mi is kicsit együtt lassulunk a természettel. Csodálatos időnk volt, napsütés, jó szél, klassz hullámok, semmiben sem szenvedtünk hiányt!

Az Árpi által kifejlesztett PÖFF Modell továbbra is jól funkcionál. Elsődleges célunk egy olyan utápótlás generáció kinevelése, akiknek szereteten alapul a sporthoz való kapcsolata. Amikor mosolygó arcokat látunk a vízen, tudjuk, hogy jó úton járunk. Előfordul, hogy a nagy hullámok, az erősebb szél megijesztenek valakit, de amikor sikerül a kis vitorlázónak legyőznie önmagát, és újra megtalálnia a harmóniát a hajóban, az mindenki számára nagy öröm.

A három nap alatt sok tapasztalattal gazdagodtak a gyerekek; kipróbálhatták például a gennakert a Twincat katamaránokon, ami nagyon tetszett mindenkinek.

Az utolsó nap délutánján nyomon követtük a Volvo Ocean Race Lisszabonban tartott pályaversenyét. Mindenki választott magának egy csapatot, amelynek szurkolt. Így gazdára találta a Vestas, a Dongfeng, az AkzoNobel és a Turn The Tide on Plastic is.

Talán egyszer egy kis pöffösből felcseperedett vitorlázónak drukkolunk majd…Ki tudja?