Nem alszunk téli álmot!

NACRA 15 Edzőtábor * Anzio IT 202212.26-2023.01.03.
Aki az élsport felé kacsintgat, jobb, ha hozzászokik a kalendárium oly képéhez, melyben a családi és egyéb ünnepeket az edzőtáborok, versenyek bejegyzései váltják fel. Talán még érezték a bejgli ízét, a karácsonyfa illatát a srácok, amikor útra keltek két autóval, két utánfutóval, 5 hajóval és 1 motorossal a napsütötte Anzio felé.
Nemzetközi kapcsolataink építése ebben az ifjúsági olimpiai hajóosztályban 2019-re nyúlik vissza, amikor az első VB-n résztvettünk Marseille-ben. Talán a Guiness Rekordok könyvébe is bekerülhetett volna a csapat, mint a valaha indult legfiatalabb és legkevesebb Nacrázással bíró egység. Hiszen a kormányos csupán 8, legénysége 13 éves volt, és össz-vissz kétszer ültek Nacraban előtte a Balatonon. Azóta sok hullám nyaldosta végig a homokos partot, és sok víz folyt le a Dunán is valószínűleg. Az egy hajóból 5 lett, és a hazai éremgyűjtemény nemzetközi eredményekkel is gazdagodott.
A nemzetközi mezőny oszlopos és elfogadott tagjaiként utat törtünk bármely más egységnek, aki valaha Nacra15-ben szeretne a nemzetközi mezőnyben vitorlázni. 2022-ben több meghívást is kaptunk külföldi edzőtáborokra, így alakítottuk ki fészkünket a hazai hűvösebb időjárás idejére a csodálatos Anzio-ban. Harmadszorra tértünk vissza ide, ahol minden adott a magas szakmai munka kiteljesítéséhez.
Utunkat két étape-ban tettük meg, egy gyors alvás Bolognaban,egy jó pizza, egy kis társas és kora reggel már indultunk is tovább délre. A Circolo della Vela Anzio Tirrena Klub szellemisége, sport iránti elkötelezettsége és imádata, egyszerűségre való törekvése olyan szépen egybesimul a PÖFFeelinggel, hogy itt csak jól tudjuk érezni magunkat. A tulajdonosok, Ele és Vincenzo mindent megtesznek, hogy a terep a vitorlázásé legyen. A hajók rövidke téli álom után ébredeztek, egy napon át szereltek a versenyzők, minden porcikáját átnézve, átsimogatva a hajóknak.
Hat nap intenzív edzésre adott lehetőséget az időjárás, amelyet maximálisan kihasználtunk, hiszen – bár mesés a kisváros – nem nyaralni érkeztünk. Minden reggel jóga, futás a tengerparton, nyújtás, hajószerelés és vízreszállás, majd videó elemzés volt a program, gyorsan teltek a napok. Szakmai munkánk atyja, Árpi, magas szakmai tudással felépített programja, ütemterve a fokozatosságot szem előtt tartva adja meg azokat a szilárd alapokat a versenyzőknek, amelyekre építve tudnak ebben a csodálatos sportban kiteljesedni, eredményt elérni, természetesen a korosztályuknak megfelelő elvárásokkal és célokkal.
2022-ben minden hazai Nacra15 versenyt és a Kékpántlikát is megnyertük, a nemzetközi mezőnyben két világbajnoki bronzérmet hoztunk el. Mindez hatalmas eredmény egy olyan ifjúsági osztályban, amely összetettségénél és nehézségénél fogva a legmagasabb szakmai tudást igényli. Ez itt kérem a Forma1! ? A srácok, akik ezzel a tempóval együtt tudtak haladni, a PÖFF rendszerén belül növekedtek, fejlődtek és váltak Nacra15-ben, 20-25 csomóban élvezettel vitorlázó kis vadállatokká. Aki ezt a tempót bírja testileg, lelkileg, annak itt a helye!
Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországot képviselhetjük egy ilyen osztályban, fantasztikus, hogy ilyen nagy tudású szakemberrel dolgozhatunk. A képek az edzőtáborról adnak egy kis ízelítőt, szeretettel és büszkén osztjuk meg. Februárban újra visszatérünk a csodás Tirrén-tengerhez Anzioba, és a munka folytatódik!