Nacra15 sikerek Olaszországban

A PÖFF SE 2021-ben indította el Nacra15 programját. Az egyesület azóta is folyamatos munkát végez, amelyet az elmúlt évek eredményei is igazoltak. Világbajnoki bronzérem U16-ban és csapatban, egy soha meg nem ítélt, de megnyert Európa Bajnoki cím U16-ban (hibás pontszámítás történt), nem is beszélve a legfiatalabb csapat magyar bajnoki címéről, és még sorolhatnánk.

Legutóbb a decemberi brazíliai Ifjúsági Világbajnokság kapcsán hallhattunk a PÖFF Nacra15 csapatáról, akik hazánkat képviselték a versenyen. A frissen összeült Litkey Sámson-Dardenne Naia testvérpáros volt az egyetlen magyar egység, aki futamot nyert a világbajnokságon, majd parádés kezdés után a 8.helyen végeztek.

A folyamatos edzés biztosításáért HUN299, Dardenne Naia és Litkey Sámson, valamint HUN130 Kovács Áron és Litkey Trisztán Anzioban, Olaszországban edzenek; a Litkey család ki is költözött a téli időszakra. Az itt felépített kiváló kapcsolatoknak és a Circolo della Vela Anzio Tirrena testvérklubjuknak köszönhetően minden lehetőség adott az edzésekhez.

A Francesco Porro vezette Nacra15-ös csapatokkal együtt zajlik a felkészülés, és már nem először vesznek részt közösen az Astura Winter Cup elnevezésű versenysorozaton. Az Eastbay Yacht Club és a Circolo Della Vela Anzio Tirrena klubok közös versenyén Hobie 14, 16, 16 spi, Dragoon és Nacra15-ös hajók vesznek részt. Mindig jó hangulat, szervezés és rendezés övezi a versenyt.

HUN299 kormányosa, Litkey Sámson állhatott már korábbi társával dobogóra, harmadik helyen végeztek.

Sámson éremgyűjteménye fiatal kora ellenére igen jelentős, és most újabb szép eredmény született. Nővérével, Naiaval, az összetett sorozatban ezüstérmet, korosztályukban aranyérmet nyertek! Ezzel megszerezték 2024. első érmeit Nacra15 osztályban.

A versenyszezon Cagliariban folytatódik, ahol március 29-30-31-én állnak a rajtvonalra a gyerekek. A szardíniai helyszín azért is fontos, hiszen április végén itt rendezik meg az Európa Bajnokságot, amelyen természetesen ott lesznek a fiatalok.

Forza PÖFF.