Katamarán Flottabajnokság 2022

A Katamarán SE rendezésében vesz részt Nacra 15 csapatunk a Flottabajonkságon. A pénteki szélcsend után ma már kiadós pöffökben vitorlázhattak a srácok. Öröm volt látni, hogy új egységünk, Gazdag-Hornok Janka és Litkey Trisztán is kiválóan helytálltak!
A 10 órára tervezett rajt a forgolódó északi miatt kicsit csúszott, több hajó is borult a többi osztályból (M3, F18), így mire valójában elkezdődött a rajteljárás, már jóval kevesebb hajó volt a vízen.
Négy futamot vezényelt le a rendezőség, melyekben szép meneteket láthattunk a gyerekektől.
Az aktuális állás szerint, a 13 hajós magyar Nacra15 flottában 5 hajónk az alábbi helyeken várja a folytatást:
1.HUN299-Sámson-Marci
2.HUN234-Csenge-Füli
3.HUN232-Pipi-Péter
4.HUN020-Naia-Limi
7.NED231-Janka-Trisztán

A Katamarán Suli főguruja, Rozsda forró szaunával várta az átfázott vitorlázókat az 5 *-os Kaáli Home-ban, és a szorgos KatSulis szülők ismét ínycsiklandozó finomságokat sütöttek a gyerekeknek.
Keleti kényelem a keleti medencében!
Holnap folyt.köv.!
Vasárnap:
Nálunk is elsődleges szempont a biztonság, és a verseny rendezősége sem szeretett volna felesleges kockázatot, így a 28-30 csomós pöffökre való tekintettel nem rendeztek futamot. A szél valóban morcosabb arcát mutatta, így visszavitorlázni sem tudtunk Fövenyesre, a hajókat szétszedve, utánfutón hoztuk vissza.
A bajnokság 3 napjából egy erős szeles napot tudtak a srácok vitorlázni, 4 futam tisztán lezajlott, óvás nem volt, így maradtak a szombati eredmények végeredményként.
Nagyon büszkék vagyunk vitorlázóinkra egytől-egyig, nem csak azért, mert a teljes dobogót a PÖFF SE versenyzői foglalták el, hanem azért is, mert mindenki szépen vitorlázott, és a csapatösszetartás is példaértékű volt, mint mindig.
GRATULÁLUNK Mindannyiótoknak!