III. MIKULÁS REGATTA – BL YACHT CLUB

Ahogy a 2018-as Kékpántlikára behoztuk a katamaránokat, úgy a III. Mikulás Regatta mezőnyét egy gyerekcsapattal gazdagítottuk. A legkisebb 5, a legidősebb 13 éves pöfföseinket egyáltalán nem tántorította el a hűvösebb idő a vitorlázástól, hiszen hozzá vannak szokva a balatoni vitorlázáshoz, amely véletlenül sem csak a nyárra korlátozódik.

Sokan voltunk, nehezek voltunk, és Blatunga is a nagyobb szélre ébred fel, így esélyünk nem sok volt.

Mindkét rajtunk tökéletesen sikerült: jó helyen, jó időben, majdnem jó sebességgel. Dolgoztak a gyerekek, hiszen nekik a csapatmunka a vitorlázásban természetes már ovis kortól.

Végül a 10.helyen végeztünk, és a szuper rendezőség mindannyiunkat egy-egy csokimikulással jutalmazott. A két futam után nagyot jót korcsolyáztunk, majd LelLéről hazaindultunk Balatonfüredre egy kis sötét, de nagyon jó hangulatú, vicces vízi kalandra. Itt már csak a kemény mag ült a hajón: Csenge, Dávid, Levi és Trisztán. A kormány kézről-kézre járt, mindenki nagyon ügyesen tájékozódott a sötét, csendes Balatonon. A nap természetesen a MORZSA-ban zárult, ahol Trisztán feltalálta a káposztás rizst, majd elaludt. 😀 Szuper élmény volt, már alig várjuk a következő téli vitorlázást!