I. PÖFFesztivál – 2019.

A PÖFFesztivál ötlete tavaly novemberben pattant ki a fejünkből, amikor éppen hazafelé tartottunk a francia kishajós szakmai napokról. Olyan jó volt látni, ahogy a vitorlázás „nagy öregei” és legelismertebb képviselői, gyártók, klubok együtt ültek asztalhoz, diskuráltak, folytak a mély szakmai és könnyedebb franciás eszmecserék, áthatott minket ez a jó hangulat.

Egyedüli külföldi kiállítóként nem csak az Árpi által tervezett kétárbocos oktatóhajóval, az Eole-lal hívtuk fel magunkra a figyelmet, hanem a jó fajta házi pálinkával is, amellyel körbe kínáltuk a résztvevőket a vacsoránál. Nagyon jó érzésekkel indultunk hazafelé, és ekkor jött a PÖFFesztivál ötlete. Csináljunk hasonlót itthon, ilyen barátságos, laza hangulatban!

Az egyik legfontosabb szempontunk az volt, hogy olyan kiállítókat hívjunk, akik engedik, hogy az eszközeiket az érdeklődők ki is próbálják a helyszínen. Így volt lehetséges, hogy a két nap alatt 8 féle jollét próbáljon ki az, aki eljött hozzánk. A hajók mellett kipróbálható volt a SUP és egy vicces kanadai vízibicikli is. A programot a vízre szálláson túl sok színes elemmel igyekeztünk változatossá tenni, így mindkét nap érdekes előadások közül csemegézhettek a látogatók, és a gyerekek nagy örömére modellezők is jöttek hozzánk, de műanyag sípálya és mini golf pálya is várta a gyerekeket.

Aki szerette volna egy helyen koncentráltan látni a kishajós Decathlon termékeket, csak be kellett lépnie a Deacthlon pavilonba. A finom falatokat a Guruló MORZSA főzte, mint a PÖFFnél mindig. A képek önmagukért beszélnek, a zord, erős szeles, hideg frontos időjárás ellenére az igazi fanatikusok eljöttek, és együtt gyönyörködhettünk a repülő WASZP-ban, az M by ERPLAST-ban, a D-One-ban vagy az Open BIC-ben. Borulásból nem volt hiány, a forgolódó, pöffös szél okozott meglepetéseket!

Egyhangúlag megszavaztuk, hogy lesz II. PÖFFesztivál is! 😉