HUN130 – Nacra15 Magyar Bajnok

Litkey Trisztán kormányos (10 éves) és legénysége,  Gazdag-Hornok Janka (13 éves) nyerték meg az I. Nacra15 Magyar Bajnokságot!

Elképesztő eredmény a csupán egy éve Nacra15-ben versenyző fiatal csapattól.

A PÖFF SE-ben nevelkedett két versenyző tisztességgel bejárta azt az utat, amely ehhez az eredményhez vezetett.

Vezetőedzőnk, Litkey Árpád által megalkotott oktatási módszerünk hamar képes gyors eredményt hozni, mint ahogyan ez már többször megtörtént. Természetesen ez csak úgy lehetséges, ha a vitorlázás szeretete és élvezete ott figyel támasztóerőként a háttérben.

Janka és Trisztán is Fövenyesen nevelkedett vitorlázók, akik sokféle hajóval és játékosan szerették meg a vitorlázást, és a versenyzéssel is folyamatosan, fokozatosan kerültek kapcsolatba. Így alakult ki bennünk a vágy, hogy szeretnének a Nacrás csapathoz tartozni, és kipróbálni magukat az utánpótlás hajók legtechnikásabb Nacra15-ösében.

A szülői támogatás megvolt ahhoz, hogy a gyerekek elkezdhessék a közös munkát, így tengeri edzőtáborokon és versenyeken vettek részt.

A csapat hamar bizonyította, hogy tudnak gyorsak és „harapósak” is lenni, bár eleinte akadtak technikai problémáik, ezért az eredményekben nem mindig mutatkozott ez meg.

Természetesen a szakmai szem így is látta, hogy jó a csapat. A PÖFF-ben sosem volt cél a gyors eredmény elérése sem, ugyanúgy mint az sem, hogy a tanítványok kizárólag Nacra15-ben vitorlázzanak azért, mert a versenycsapatba kerültek. A fokozatosan felépített minőségi munka mindig a jövőbe tekint, és a vitorlázásnál ez különösen fontos, hiszen egy életre szóló kapcsolat kiépítéséről, megtartásáról beszélünk, tehát bőven áll rendelkezésre idő, főleg 10 és 13 éves korban.

A talán legcukibb csapat mindig is külön jelenségként versenyzett, hiszen a Nacra 15 korosztálya 16-19 évesekből áll nemzetközileg.

Boldogság az egyesület és a szülők számára is, hogy a munka egyik korai gyümölcsét learathatta a csapat, hiszen Magyar Bajnoknak lenni nem piskóta!

 

Az eredmény gyönyörűen mutatja, hogy a szakmai munka is célba ért: szeretnek a srácok vitorlázni és nyerni is tudnak!

Sok szeretettel gratulálunk! Történelmet írtatok!