ASTURA Winter Cup Anzio 2023.

Téli edzőtábor sorozatunk harmadik és egyben utolsó állomásához érkeztünk. Mindig jó érzés visszatérni Anzioba, ahol már nagyon otthonosan mozog a csapat. A szokásos társaságunk most Bakos Bori Jankával és Kovács Áronnal bővült, nem titok, hogy ők is kacsintgatnak a Nacra15 hajóosztály felé. Áron hivatalo

san is a csapat beugró embere lett, és nem is hagytuk őt lustálkodni, hiszen Kolcsár Csenge, a HUN234 legénysége csak szerda este csatlakozott hozzánk egyenesen Londonból, ahol tanulmányi úton vett részt.

Áron Kutas Fülöppel vitorlázott, aztán a HUN130-ban segített be, hiszen Bakos Bori Janka és Litkey Trisztán nem csak a legfiatalabb, de a legkönnyebb csapat is, ami nagyobb szélben kemény munkát igényel tőlük.

Az edzőtábort szokásosan az Astura Winter Cup-pal zártuk, ahol 21 Nacra15 sorakozott fel, s rajtunk kívül Hobie16, 14 és Dragoon osztályok is versenyeztek.

HUN020 végzett a legjobb helyen a csapatból, Dardenne Nais és Moore Liam a 8.helyet szerezte meg.

A verseny tét nélküli volt, Litkey Árpi vezetőedzőnk azt kérte a srácoktól, hogy önállóan gondolkodva vitorlázzanak, és próbálják, amiket a héten tanultak.

Minden egységünk megmutatta, hogy jó a sebessége, és a taktikában is sokat fejlődtek.

A hét közepén ellátogattunk Rómába, ahol minden csapatnak be kellett mutatnia egy-egy nevezetességet. Fantasztikus idegenvezetőink voltak! Természetesen a gelato italiano sem maradhatott el!

Vasárnap éjjel két utánfutóval, 5 hajóval és 1 motorossal útra keltünk, és visszatelepültünk a Balaton partra.

Ősz végén jövünk! Ciao Ciao Anzio!