ANZIO 2.felvonás

Fejlődni, eredményt elérni csak folyamatos munkával lehet (vagy csodával, de mi nem bízzuk a véletlenre!).

Idei szezonunk második edzőtáborát is természetesen a téli fészkünkben, Anzio-ban, a Circolo Vela Anzio Tirrena-ban töltöttük.

Napi programunk megszokott rutinját mindig igyekszünk fokozatosan újabb elemekkel bővíteni, így ezen a héten nagyobb hangsúlyt kapott a jóga. A jógáról mindenkinek van egy képe általában, már nem misztikus fogalom. Hogy valójában mi a jóga, azt viszont kevesen tudják pontosan. Ami nekünk most ebből a nagyon összetett, mély gyökerekkel bíró világból könnyen elérhető, az a mozgás, a légzés tudatosítása és a nap végi relaxáció. A szokásos reggeli futásunk előtt már az első nap egy tibeti tisztító légzés gyakorlattal tettük a levegő útját könnyebben átjárhatóvá, utána alapos, lassú és az ébredező testet tiszteletben tartó bemelegítés következett.

Mivel a szokottnál hűvösebb időjárás fogadott bennünket, a vízre menetekeleinket a déli napsütéses órákhoz igazítottuk, és előtte strandfocival tartottuk karban a versenyzőket, ahol hatalmas csaták, gólok és védések szemtanúi lehettünk! A vízen is folytatódott a versengés egymással és a hideggel is. Mondhatjuk, hogy a csapat jó kondiban van és mindenki kiválóan helyt állt. Anzio halász városka, így sok kihelyezett rákász és egyéb bója közül választhatunk az edzéseinkhez, szinte telerakták szabadon választható pályajelekkel nekünk a vízterületet. Pörgős feladatokkal tartottuk szinten a megfelelő testhőmérsékletet, ketrecezés,rajtgyakorlás, manőverek, futamocskák, volt minden, mi szem s szájnak ingere.

Mivel tanítási héten voltunk kint, a szabadidő pótlással telt, melyben szép volt látni, ahogy a nagyobbak besegítenek a kisebbeknek, szép ez az összetartás.

Márciusban ismét visszatérünk Anzioba, ahol már a hét végén az East Bay Yacht Club rendezésében versenyen is részt veszünk, és a tavalyi évhez hasonlóan az egész olasz flotta felsorakozik majd az osztályedző, Gigi szemei előtt. Alig várjuk! FORZA PÖFF!